805 Million Names – Zlatan Ibrahimovic

Den 14e Februari 2015 spelade Zlatan Ibrahimovic match mot Caen med sitt PSG. Efter ett drömmål sliter Zlatan av sig tröjan och blottar sin kropp full av nya tatueringar. Igår skrev Aftonbladet att Zlatan är ”helt nedklottrad” och berättar om ett hemligt projekt. Projektet är 805 Million Names med World Food Programme. Zlatan har tatuerat in 50 namn, men han önskade att han hade fått plats med 805 miljoner. Så här berättar Zlatan i filmen av World Food Programme nedan.

805 million names

Engelska:

My name is Zlatan Ibrahimovic. Wherever I go people recognize me. Call my name. Chear for me. But there are names noone cheers for Carmen, Rahma, Antoine. Lida. Cheeuy. If I could I would write every single name on my body. But there are 805 million people suffering from hunger in the world today. Too many of them are children. They are struck by war, natural disasters, and extreme poverty. I have supporters all over the world. Beginning today I want the support to go to the people who really need it. So whenever you hear my name, you will think of their names. Whenever you see me, you will see them.

Svenska:

”Mitt namn är Zlatan Ibrahimovic. Var jag än går känner folk igen mig. Säger mitt namn. Hejar på mig. Men det finns namn ingen hejar på. Carmen. Rahma. Antoine. Lida. Cheeuy. Mariko.

Om jag kunde skulle jag skriva vartenda namn på min kropp. Men det finns 805 miljoner människor som lider av hunger i världen i dag. Alltför många av dem är barn. De drabbas av krig, naturkatastrofer och extrem fattigdom.

Jag har supportrar över hela världen. Från och med i dag vill jag att det stödet ska gå till de människor som verkligen behöver det. Så när du hör mitt namn, kommer du att tänka på deras namn. När du ser mig, kommer du att se dem.”

Jag fick rysningar och blev tårmild när jag såg videon och håller Zlatan som en av mina största förebilder. För den stora fotbollsspelaren han är, men även för hans stora hjärta.

0 comments

75 − = 68